Arta Fericirii. Manual De Viata | Sanctitatea Sa Dalai Lama | Howard C. Cutler
Arta Fericirii. Manual De Viata | Sanctitatea Sa Dalai Lama | Howard C. Cutler

Arta Fericirii. Manual De Viata | Sanctitatea Sa Dalai Lama | Howard C. Cutler

Toti ne intrebam la un moment dat care este scopul vietii noastre. Desi pare greu de crezut, toti vrem sa atingem fericirea.

„Scopul existentei noastre este cautarea fericirii. Pare un raspuns firesc, la care au subscris si ganditorii Occidentului, de la Aristotel la William James. Dar o viata bazata pe cautarea fericirii personale nu e cumva, prin natura ei, egoista, chiar predispusa la rasfatul de sine? Nu neaparat. De fapt, tot mai multe studii arata ca tocmai oamenii nefericiti sunt cei care tind sa se gandeasca mai mult la ei insisi si care par, de obicei, retrasi din societate, impovarati de griji si chiar ostili.”

Cartea de fata cuprinde sfaturi usor de aplicat in viata de zi cu zi, pentru a ajunge la o viata implinita.

„…fericirea e determinata mai mult de starea noastra de spirit decat de evenimente exterioare noua. Succesul ne poate aduce un sentiment temporar de entuziasm, iar tragedia ne poate arunca intr-o perioada de depresie, dar mai devreme sau mai tarziu nivelul nostru general de fericire tinde sa migreze inapoi catre o valoare de baza. Psihologii numesc acest proces adaptare si putem vedea cum se aplica in viata de zi cu zi; un spor la salariu, o masina noua, aprecierea aratata de semenii nostri ne fac sa ne simtim mai bine o vreme, dar nu trece mult si ne intoarcem la nivelul nostru obisnuit de fericire. In acelasi fel o cearta cu un prieten, o masina care trebuie dusa la service sau o suferinta fizica neinsemnata ne strica dispozitia, dar ne revenim in cateva zile.”

Arta fericirii impleteste conceptele si tehnicile de meditatie budiste cu studiile si sfaturile psihologiei occidentale moderne. O carte in care se prezinta atat de simplu si frumos baza fericirii spirituale.

“Cand cultivi sentimentele de compasiune, de bunatate iubitoare, ceva iti deschide, automat, usa interioara. Astfel, poti comunica mult mai usor cu ceilalti. Iar senzatia aceasta de caldura face posibila un fel de deschidere. Vei intelege ca toti oamenii sunt intocmai ca tine, asa ca vei putea sa te raportezi mai usor la ei.”

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

Leave a Reply

Drepturi de autor!