Jocul Vieții și cum să-l joci | Florence Scovel Shinn
Jocul Vieții și cum să-l joci | Florence Scovel Shinn

Jocul Vieții și cum să-l joci | Florence Scovel Shinn

Despre cartea Jocul Vieții și cum să-l joci am auzit-o vorbind pe Niculina Gheorghiță. A fost una dintre cărțile care i-au schimbat viața, o carte care a învățat-o puterea afirmațiilor. Pe lângă cartea Niculinei Gheorghiță, Regăsirea puterii interioare, mi-am cumpărat și această cărticică, pentru că are doar 160 de pagini. Am citit-o cu agenda și cu pixul lângă mine. Sunt atâtea lucruri și învățături pe care le poți desprinde din această carte, încât mi-a fost teamă să nu uit ceva.

Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1925. A fost prima carte a lui Shinn pe care a publicat-o singură, deoarece nu a putut găsi un editor pentru ea. Jocul Vieții și cum să-l joci a inspirat mii de oameni din întreaga lume să găsească scopul vieții și un sentiment de apartenență. Este la fel de vitală și astăzi ca atunci când a fost scrisă, iar această carte arată că viața nu este o luptă, ci un joc în care se dăruiește și se primește.

Atâta timp cât un om opune rezistență unei situații, aceasta se va menține. Dacă fuge de ea, aceasta îl va urmări.

Suntem ceea ce gândim

Jocul Vieții și cum să-l joci îți reamintește cât de puternice sunt gândurile și cuvintele tale, dar și faptul că efectul acestora se va manifesta în viața ta. Dacă îți faci griji în mod constant că ți se va întâmpla ceva rău, atunci chiar vei atrage acea situație asupra ta. La fel și opusul acestor gânduri: sănătate, iubire și bogăție. Tu ești stăpânul gândurilor tale și doar tu le poți opri sau da voie să se manifeste.

Dacă am vedea viața ca pe un joc, poate ne-am îngrijora mai puțin de rezultate și ne-am concentra asupra regulilor și legilor care ne pot conduce spre succes. Ți-ai făcut vreodată o imagine a ceea ce ai putea realiza sau a persoanei care ai putea fi? Ai primit din partea universului tot ce ai nevoie și se află în interiorul tău.

Jocul Vieții și cum să-l joci se bazează pe credința creștină pentru a explica principiile pe care funcționează manifestarea, Florence menționează multe de pasaje din Biblie, dar și legile non-rezistenței, karma și iertarea, care se regăsesc în cărțile sfinte orientale. Scopul cărții este acela de a ne învăța cum să avem sănătate, bogăție, iubire și exprimare perfectă a sinelui, dacă ne armonizăm cu principiile care guvernează viața. Această bunăstare totală este “dreptul nostru divin”, așa cum consideră și Florence.

Întrucât tu ești una cu Dumnezeu, ești una cu iubirea care-ți aparține prin drept divin. Niciun om nu-ți e dușman, niciun om nu-ți e prieten; fiecare om este maestrul tău spiritual.

Crezi și ți se va întâmpla

Aruncă-ți povara pe care o ai asupra ta și lasă-L pe Dumnezeu s-o rezolve. De multe ori Biblia ne spune că lupta nu este a oamenilor, ci a lui Dumnezeu. Ceea ce trebuie să învățăm să facem este să așteptăm și să-L lăsăm pe Dumnezeu, sau mintea subconștientă din interior, să lucreze.

A juca cu succes jocul vieții presupune să urmezi ceea ce funcționează, în loc să te lupți cu ceea ce nu-ți place. Această schimbare de la o viziune a vieții în termeni de luptă la o simplă credință în rezultate bune îți poate transforma viața. Trimite continuu mesaje de binecuvântare celor apropiați, colegilor de serviciu, chiar și întregii națiunii. Acest lucru nu numai că îți va oferi pace, dar vei fi protejat de rău și de mânie.

O altă regulă pe care trebuie s-o urmezi, este să crezi înainte de a primi ceea ce ai cerut. Florence mai spune că resursele noastre sunt inepuizabile, că Universul are pentru toți și că nu luăm din abundența nimănui, însă încrederea trebuie să existe înainte de a se materializa ceea ce dorim.

De multe ori suntem tentați să ne îndoim că cererea noastră, rugăciunea sau afirmația se poate împlini. Toate acestea vin din “nu sunt suficient de bun, nu merit, nu sunt demn.” Schimbă-ți această credință și deschide-ți inima!

Nu vei primi niciodată ceea ce nu ai dăruit niciodată. Dăruiește iubire perfectă și vei primi iubire perfectă. Întrucât ești una cu Dumnezeu, ești una cu iubirea care-ți aparține prin drept divin.

Puterea cuvintelor

Cine nu cunoaște puterea cuvintelor, așa cum spune autoarea, este “în urma vremurilor”. Fiecare dintre noi are o conversație continuă cu sinele, fără să realizeze niciodată cum afectează, în bine sau în rău, modul în care ne trăim viața. Orice cuvânt pe care ni-l spunem nouă înșine intră în subconștient ca “fapt”, de aceea trebuie să avem grijă de cuvintele pe care le rostim.

Subconștientul, nefiind decât putere fără direcție, execută ordinele pe care le primește, fără să le discute.

Să cerem întotdeauna ceea ce este potrivit pentru noi. Autoarea descrie o situație în care o femeie se încăpățâna să-și dorească să fie iubita unui bărbat, însă acesta o ignora și se purta urât cu ea. Florence a sfătuit-o să-și schimbe afirmația și să-și dorească pe cineva potrivit pentru ea, iar atunci aceasta și-a găsit alesul.

Atâta timp cât ne vom încăpățâna să ne dorim lucruri care nu sunt potrivite pentru noi, prin drept divin, nu le vom primi. De aceea, în cazul în care îți dorești ceva, cere ceva potrivit nevoilor tale, nivelului tău spiritual. Dacă îți dorești să câștigi la Loto, asta nu înseamnă că vei ști și cum să gestionezi bine acea situație și că acei bani nu-ți vor face mai mult rău.

Autoarea spune că puterea cuvintelor este imensă, așa că ai grijă cum te exprimi și evită întotdeauna comentariile negative, deoarece acestea au o mare putere de manifestare. După cum se spune, înțelegem gândurile noastre sau ale celorlalți prin intermediul cuvintelor. Pentru a cunoaște o persoană, ascultă-i cuvintele, ceea ce vrea să transmită și nu o judeca. Vei descoperi că de multe ori ai judecat fără a cunoaște persoana respectivă, cum este ea cu adevărat.

Legea karmei și legea iertării

Legea karmei înseamnă că vom primi înapoi tot ceea ce facem și dăruim lumii. De aceea, această lege mai este numită și legea cauzei și a efectului. Așadar, nu uita că atunci când le oferi celorlalți doar energie pozitivă, vei primi doar energie pozitivă. Cu cât adopți mai puține lucruri negative, cu atât mai puțin vei avea de suferit. Așadar, în loc să te concentrezi pe negativitate, concentrează-te pe ceva pozitiv.

Florence Scovel Shinn spune că legea iertării este una dintre cele mai înalte legi despre care s-a vorbit vreodată. De exemplu, creștinismul se bazează pe această lege mai degrabă decât pe legea karmei, ceea ce înseamnă că oamenii se pot răscumpăra și se pot proteja de toate circumstanțele nedorite. Legea iubirii este la fel, una foarte puternică. Toată lumea este făcută din iubire și ar trebui să trăiască în iubire. Iubirea este cea mai mare putere de pe Pământ.

Învață să ierți! Dacă cineva îți face ceva îngrozitor, iartă-l. Dacă nu-l ierți, va apărea în tine un sentiment de răzbunare. Din această cauză, vei deveni trist și supărat, și vei folosi toate resursele pentru a-ți împlini răzbunarea. Prin urmare, iartă-i la timp pe cei care ți-au făcut rău și te vei simți mai bine atât la nivel sufletesc, cât și la exterior.

Binecuvintează-ți dușmanul și, astfel îi vei lua armele, căci ele se vor transforma în binecuvântări. Binecuvintează o națiune, trimite-i gânduri de iubire și de bunăvoință fiecăruia dintre membrii ei, și în felul acesta, le vei lua puterea de a-ți face rău.

Jocul Vieții și cum să-l joci

Una dintre cele mai puternice lecții pe care le-am desprins din carte a fost importanța recunoștinței. Florence Scovel Shinn subliniază faptul că exprimarea recunoștinței pentru ceea ce avem deja, deschide calea pentru ca și mai multe binecuvântări să intre în viața noastră.

Un alt concept care a rezonat cu mine a fost explicația lui Florence despre “Legea non-rezistenței”. Ea sugerează că ar trebui să încetăm să ne mai opunem rezistenței sau să luptăm împotriva situațiilor, sau a persoanelor negative, deoarece rezistența nu face decât să atragă mai multă negativitate. În schimb, ea ne sfătuiește să îmbrățișăm acceptarea și să ne concentrăm asupra rezultatelor pozitive.

Practicând afirmații din această carte, dar și unele învățate din cartea Niculinei Gheorghiță, am simțit că acestea îți pot schimba viața dacă ești consecvent și îți dorești doar ceea ce este potrivit pentru tine. Acum cred cu tărie în puterea gândurilor și intențiilor noastre în modelarea realității pe care o trăim.

Ceea ce este necesar pentru a juca cu succes jocul vieții implică respectarea regulilor jocului. Citește o carte care îți poate schimba viața!

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea Jocul Vieții și cum să-l joci de Florence Scovel Shinn

One comment

  1. Pingback: Top Cărți 2024 - Dusă cu cartea 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!