De la apartament la casă. Acasă este acolo unde te simți bine!
De la apartament la casă. Acasă este acolo unde te simți bine!

De la apartament la casă. Acasă este acolo unde te simți bine!

În contextul Pandemiei de COVID-19 toată lumea a realizat că viața la apartament nu este aceeași cu viața la casă, așa că mutarea de la apartament la casă a devenit o prioritate pentru noi. Am găsit locația ideală pentru casa noastră. În satul Copăceni, la vreo 17 km de București. Pe locul respectiv există deja o fundație și asta ne ajută foarte mult. Se potrivește cu proiectul casei pe care îl aveam în gând, așa că scăpam de o problemă. Proiectul este pentru 2 camere, un living, 2 băi, o bucătărie spațioasă și mansardă. În plus ne dorim un mic teren în față pentru grădina cu flori, loc de joacă și un loc de parcare.

Ce casă este ușor și rapid de construit într-un timp scurt, pentru a ne muta din apartamentul în care locuim în prezent? O casă din lemn.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
conprocasa.ro

De mult timp suntem în căutarea unei case făcute din lemn. Am înțeles că sunt excelent izolate termic. Lemnul este un bun izolator termic și astfel iarna e cald, iar vara ne adăpostim într-o casă răcoroasă. Timpul de realizare este scurt, le trimitem o schiță cu proiectul, iar în 3-4 săptămâni casa iese din fabrică. Astfel te poți muta mult mai repede decât ar trebui să aștepți până realizezi o casă în mod normal, cu alte materiale.

Ce mai trebuie să facem este o listă cu ce avem de cumpărat în afară de scheletul casei din lemn, care se montează în doar 3-4 zile. La exterior aș dori să păstrez aspectul de lemn, fară alte înfrumusețări/izolări. La interior însă, am înțeles că trebuie să izolăm pentru a păstra temperatura constantă și în timpul iernii.

Pentru a câștiga timp și pentru a nu fi nevoiți să facem multe drumuri pe la diverse depozite de bricolaj, am hotărât să cumpărăm materiale de construcții online pe Vindem-Ieftin.ro. Am fost impresionată de acest site. Am descoperit și o serie de recenzii video ale clienților.

Ce m-a impresionat este că pe Vindem-Ieftin.ro poți alege să te înscrii într-un grup dedicat VIP, prin care clienții interesați de materiale de construcții sunt ajutați de consultanți specializați pentru alegerea celor mai bune produse, beneficiază de condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare.

Vindem-Ieftin.ro
Vindem-Ieftin.ro

Am sunat și am avut un dialog interesant cu cei de la Vindem-Ieftin.ro.

“- Bună ziua. Eu și soțul meu avem în faza de proiect o casă de lemn și dorim să ne sfătuiți în alegerea celor mai bune materiale. Vrem să economisim timp, deoarece casa de lemn iese din fabrică în jur de 3-4 săptămâni. Nu știm multe despre izolarea unei case de lemn, astfel că am făcut o listă cu materialele de care credem că avem nevoie: vată bazaltică pentru golurile dintre lemn, faianță și gresie pentru baie, parchet pentru bucătărie, mobilier baie și bucătărie, plăci rigips antifoc, pavaj pentru curte.

– Bună ziua. Sigur că vă putem ajuta. Doar să ne trimiteți online lista cu materialele necesare. Trebuie să accesați site-ul nostru, să solicitați un Grup Vip prin care primiți consultanță cu privire la lista materialelor dorite.

– Vom mai avea nevoie de ajutor pentru diverse materiale de aplicare a gresiei și faianței, și pentru pavaj. Ne puteți ajuta să alegem produsele necesare?

– Doar introduceți lista de produse în grupul dedicat Vip și consultanții noștri vă vor contacta pentru sfaturi și oferte speciale.

– Vă mulțumim. Vom solicita acces în grupul dedicat Vip și trimitem lista de produse dorite.”

Nu cred că e mai simplu de atât. Să fii ajutat de o echipă de consultanți specializați pentru a găsi cele mai bune oferte la materialele de construcții.

Nu mai pierdem timp prin depozite și hypermarketuri, și avem garantată și livrarea la timp a materialelor.

Ce mai trebuie acum este să stabilim și bugetul pentru izolarea și mobilarea casei, pe care cu siguranță îl vom depăși cu mult.

Mi-ar placea ca bucătăria să fie open space cu locul unde vom lua masa. Este plăcut să ai familia lângă tine în timp ce pregătești mâncarea și apoi să te ajute cu strânsul veselei 😊.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
alpen-chalets.de

Frumusețea lemnului va fi completată de o culoare deschisă și proaspată a mobilei de bucătărie. Totul va da impresia de curățenie (așa cum imi place mie) și de spațiu aerisit. Ne-am săturat de spațiile închise de la bloc, așa că ne dorim cât mai mult spațiu liber.

Livingul îmi doresc să fie și el luminat, aerisit și să aibă neapărat un șemineu. Ador sunetul lemnelor uscate pătrunse de focul mistuitor. Mi-ar plăcea să mă relaxez cu soțul meu la un pahar de vin seara, făcând planuri pentru a doua zi sau pentru viață, vegheați de focul șemineului. Tot acolo mi-ar plăcea să ne jucam și cu copiii, sau să citesc o carte.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
vrbo.com

Mi-ar plăcea să avem un dormitor nu foarte mare (de aceea va trebui să-mi găsesc un spațiu generos pentru dressing 😊), luminat și intim. Cred că lemnul se asortează cel mai bine cu albul, așa că acest spatiu va fi decorat cu foarte multe elemente din această culoare. Îmi amintesc de lenjeria apretată de la bunica mea, de broderiile cearșafurilor atârnând la câțiva centimetri de podea. Având în vedere că va fi locul nostru de odihnă și momente plăcute petrecute în doi, nu aș vrea să fie iluminat excesiv și de aceea vom alege niște veioze. Televizorul nu-și are locul într-un astfel de spațiu, așa că soțul meu va trebui să se mulțumească cu cel din living 😊.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
adelaparvu.com

Dormitorul copiilor va fi și el un spațiu foarte luminos, confecționat în cea mai mare parte din lemn. Deși avem momentan doar un copil, ne dorim ca pe viitor să apară și al doilea, așa că proiectul acestei camere conține două paturi. Sper ca lemnul să ne scape de praful pe care îl avem acum prin casă, și să facă din acest spațiu al copiilor un loc mult mai curat. Trebuie să ne gândim și unde vom include toate jucăriile de pluș și toate piesele de Lego 😒.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
adelaparvu.com

Nu am uitat băile pe care vom încerca să le încadrăm în fiecare cameră, băi cu dușuri, cu uși din sticlă care să facă din ele locuri mult mai spațioase. Am văzut mai multe modele de ferestre de mansardă interesante pe Vindem-Ieftin.ro, așa că avem de unde alege. Am renunțat la cadă, deoarece ocupă mult spațiu și pe viitor ne gândim să achiziționam o cadă jacuzzi și să mai facem un foișor, dacă spațiul ne mai permite.

De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
De la apartament la casa. Acasa este acolo unde te simti bine
adelaparvu.com

Cei de la Vindem-Ieftin.ro ne-au ușurat munca și ne-au făcut să ne gândim doar la momentele plăcute pe care le vom petrece în familie, în casa visurilor noastre.

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020.

Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro, conprocasa.ro, alpen-chalets.de, vrbo.com, adelaparvu.com.

61 / 100

Un comentariu

  1. Pingback:Proba 4. De la apartament la casă. Cum ne putem face mutarea mai ușoară

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: