Cuprins
Echilibrarea energiei feminine prin eliberarea de trecut este o carte despre vindecare, acceptarea trecutului și a istoriei familiale, dar și despre eliberarea de sine. O carte scrisă de un bărbat, un terapeut umanist, care are o viziune holistică asupra persoanei (corp, emoții și minte) și pe care o vede ca parte a unei istorii tripartite: individuală, familială și colectivă.
Cu ajutorul terapiei arhetipale, Bernard Chaumeil oferă 39 de cai tămăduitoare pentru a ieși din starea de victimă perpetuă, pentru a crește și pentru a-ți revendica destinul. Echilibrarea energiei feminine prin eliberarea de trecut este o carte ușor de citit, dar care va avea un impact puternic asupra ta. O carte care abordează subiecte sensibile într-un mod delicat. Este foarte ușor să te identifici și să te raportezi la exemplele date, dar trebuie să-ți dorești să vindeci acele părți din tine pe care le-ai considerat nedemne. Personal, am făcut-o cadou prietenelor și femeilor din familie.
Alegerea propriei identități îți aparține. Este o alegere de suflet. Proiecțiile pe care alții le-au făcut asupra ta te-au îndepărtat de propriile planuri și au atras neînțelegeri. Găsește-ți propria realitate și dă-i viață. Îți place sau nu, viața ta este alegerea ta. În momentul încarnării tale, alegerea care îți aparține este fericită, responsabilă și valoroasă. Poți să redescoperi acest entuziasm primordial.
Feminismul
Dacă ar fi să dăm o definiție acestui cuvânt, feminismul conține un ansamblu de idei, acțiuni filosofice, sociale și politice care au dus la recunoașterea statutului femeii în societate. De multe ori folosit peiorativ, feminismul poartă trauma colectivă a femeilor, o traumă de care trebuie să se elibereze pentru a-și putea accesa potențialul.
Feminismul nu trebuie transformat într-o luptă continuă între bărbat și femeie, o luptă pentru putere. Atunci când femeia va face pace cu ea însăși, atunci va putea să-și vindece “corpul de suferință”. Era femeilor amazoane a trecut, iar autoritatea și dominația nu fac o casă bună cu armonia și pacea. Mișcările feministe își cer dreptul la egalitate și respect, dar în același timp sunt și o dovadă a suferințelor îndurate de-a lungul timpului de către femei și plasarea lor “la cratiță”.
În loc să lupți împotriva adversității, încearcă să simți în adâncul tău ceea ce te supără pentru a putea avea grijă de tine. Așa că încetează să te mai războiești cu alții, mai bine repară-te, reconstruiește-te. Toată energia pe care o vei investi va da roade, pentru că ți-o oferi ție.
Abandonul
Trauma de abandon sau rana de abandon este cea care lasă urme adânci atât în sufletul mamei, cât și în sufletul copilului. De multe ori sunt catalogate drept femei fără suflet cele care își abandonează copiii, însă sunt anumite circumstanțe care le determină pe femei să-și lase copilul. Acestea nu se simt suficient de bune pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor. Vorbim de femeile care își “abandonează” copiii în siguranță. Sunt cazuri în care femeia abandonată își va lăsa copilul, un fel de loialitate familială, cu mama sau bunica ei.
Bernard Chaumeil consideră că femeia care își va abandona copilul va fi afectată de două ori. În primul rând viitorul acesteia va sta sub auspiciile abandonului pe care l-a săvârșit în trecut, aducând asupra ei “rușinea” actului comis. În al doilea rând, mama adoptivă poate fi femeia care în trecut a abandonat și acum are din nou șansa de a oferi iubire, dar și vină pentru că nu i-a oferit-o propriului copil. Dacă suferința ei nu va fi vindecată, va afecta corpul de suferință colectiv al maternității.
Circumstanțele abandonului permit adesea conștientizarea stării emoționale a mamei. Într-adevăr, mama, în funcție de istoria sa, poate trăi multe emoții în momentul concepției, în timpul sarcinii, al nașterii, al abandonului sau după abandon. Ea va putea simți vinovăție, tristețe, îngrijorare, disperare sau furie că este obligată să renunțe la copilul ei din motive ce țin de convenții, de incapacitate, și chiar de libertate.
Divorțul
Cu toții avem în jurul nostru cupluri care divorțează, cupluri care au renunțat la iubirea și respectul care i-a unit cândva, iar conflictul a luat locul armoniei familiale. Se spune că atunci când ceva nu mai funcționează sunt de vină ambele persoane implicate și nu doar una. Divorțul a devenit soluția pentru a scăpa de persoana care nu mai corespunde cerințelor noastre. Dar atunci de ce doare? De ce este atât de greu să ne rupem de persoana respectivă dacă am ales să fim liberi?
Dacă în trecut divorțul era permis în cazul sterilității și adulterului, astăzi cuplurile divorțează din alte motive. Oamenii divorțează pentru că s-au înstrăinat unii de alții, din cauza conflictelor, a dezinteresului față de persoana de lângă ei, din lipsa dorinței de a evolua împreună, sau că iubirea s-a terminat.
Acolo unde sunt de împărțit bunuri materiale sau copii, divorțul este și mai greu, nu poate fi perceput ca eliberare. Toate aceste conflicte fac din divorț o povară. Oamenii uită de iubirea care i-a legat în trecut și uneori se ajunge la violență și jigniri. Emoțional, divorțul declanșează trauma singurătății, a abandonului și a eșecului personal.
Nu divorța pentru a-l pedepsi pe celălalt sau pe tine însăți! Dacă divorțezi pentru că simți frustrare, nu te vei elibera. Caută ajutorul unei terapeut pentru a scăpa de aceste sentimente sau un mediator care v-ar putea ajuta pe amândoi. Numai după ce vei putea accepta situația, vei putea să începi un nou capitol în viața ta, o carte pe care s-o scrii cu experiențe diferite de trecutul tău și fără resentimente față de relația care s-a încheiat.
Pentru ca divorțul să decurgă bine și să nu creeze nicio traumă de o parte și de alta, fiecare trebuie să dea dovadă de onestitate și de compasiune. Divorțul trebuie să-l elibereze pe celălalt la fel cum ne eliberează pe noi. În acest fel, despărțirea devine o eliberare și nu abandon. Această stare de spirit este importantă pentru copiii tăi, astfel încât ei să nu fie nevoiți să repete istoria.
Alege o carte care te va ajuta să scapi de traumele colective ale feminității, de propriile traume, și transformă-ți viața, alege să te eliberezi de prejudecăți!
Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.