fbpx

Suferintele tanarului Werther | Johann Wolfgang von Goethe

Suferintele tanarului Werther - Johann Wolfgang von Goethe

Suferintele tanarului Werther – un roman epistolar si o capodopera a acestei specii foarte la moda in secolul al XVIII-lea.

Roman care a generat sinucideri in lant, din cauza empatiei cititorilor cu suferintele tanarului si a regasirii in drama sufleteasca si deznadejdea acestui tanar, mult prea sensibil pentru lumea in care traia, un tanar mult prea sensibil si in lumea noastra actuala.


Astfel, perspectiva asupra intamplarilor se contureaza exclusiv prin corespondenta dintre Werther si Wilhelm. Werther pleaca intr-o calatorie, prilej cu care ii povesteste prietenului sau – in scrisori vii si detaliate ca un jurnal – intamplarile sale. In cele sapte luni de schimb epistolar, din mai pana in decembrie 1771, urmarim de aproape intimitatea cuvintelor personajului insusi, transformarea extrema a sensibilitatii acestuia. Cauza este, fireste, iubirea pentru tanara Lotte. Sentimentele care ii covarsesc puterea de a mai trai si piedica pe care o afla in logodnicul de neinlaturat al Lottei il conduc pe Werther la strania dorinta de a-si curma viata.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Drepturi de autor!
%d blogeri au apreciat: