Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood
Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood

Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood

Este cartea care te face sa-ti pui un semn de intrebare asupra tuturor relatiilor pe care le-ai avut pana acum. Este o carte care te indruma spre introspectie interioara si care te ajuta sa te descoperi.
Femeile care iubesc prea mult sunt la fel ca si oamenii care se drogheaza, insa asa cum poti scapa de un viciu, asa poti scapa si de o iubire toxica, care te ucide zi de zi.

Un dependent care isi alimenteaza boala nu cauta pe cineva care sa-l ajute sa se vindece, ci pe cineva alaturi de care sa-si mentina starea maladiva, in siguranta.

Explicatia pentru aceasta iubire se afla in tipologia relatiilor pe care le-am avut in copilarie. Femeile care au crescut intr-o familie in care tatal sau mama au fost alcoolici, dezvolta o atractie pentru astfel de barbati.

Aceasta nevoie de a-i controla pe ceilalti isi are radacinile intr-o copilarie in care au fost supuse frecvent unor emotii coplesitoare: frica, furie, tensiune insuportabila,vinovatie , rusine , mila pentru ceilalti si pentru sine.

Femeile care au avut parte de instabilitate in timpul copilariei, vor cauta barbati pe care sa-i controleze. Odata ce barbatul respectiv nu mai poate fi controlat, vor cauta un altul care sa le ofere aceasta satisfactie. Cu cat o va respinge mai mult, cu atat va fi mai atrasa de el si va incerca sa-ti dea si sufletul pentru a-l face fericit. Fericirea lui este jobul ei, asa ca va merge pana in panzele albe pentru a-l face fericit si pentru a-i asigura tot ce are el nevoie.

Il consideram pe barbatul instabil psihic – interesant, pe cel care nu inspira incredere – provocator, pe barbatul imprevizibil – romantic, pe cel imatur – fermecator si pe cel capricios – misterios. Barbatul furios are nevoie de intelegerea noastra. Barbatul nefericit are nevoie de alinarea noastra. Barbatul incompetent are nevoie de incurajarea noastra, iar cel rece si distant, de caldura noastra. Dar nu putem repara un barbat care este bine asa cum este, iar daca este bun si atent cu noi, pur si simplu nu putem suporta situatia.

Trebuie sa incetam sa ne mai invinuim pentru relatii care pur si simplu nu merg. Nu-l mai lasa, sa te acuze ca din cauza ta se comporta cum se comporta! Nu mai accepta compromisuri doar pentru ca ti se pare ca din vina ta are aceasta atitudine. La fel ca si tine, si el are anumite traume din copilarie pe care le neaga si nu vrea sa le scoata la suprafata. Nu este de datoria ta sa incerci la infinit sa-i arati drumul cel bun, sau poate ca si tu te indrepti pe un drum gresit. Nu mereu le putem oferi celorlalti ajutorul de care au nevoie.

Suntem cu totii, fiecare dintre noi, plini de spaime. Daca va casatoriti pentru a scapa de ele, nu veti reusi decat sa va uniti propriile spaime cu cele ale altcuiva; spaimele voastre se vor casatori, iar voi veti sangera si veti numi asta dragoste.

Michael Ventura

Poti cumpara cartea dand click pe unul din link-urile de mai jos:

66 / 100

6 comentarii

  1. Pingback:Concurs!!! – Dusă cu cartea

  2. Pingback:Barbati care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol – Dusă cu cartea

  3. Pingback:Recenzie Trei femei de Lisa Taddeo – Dusă cu cartea

  4. Pingback:Concurs Menage Volum 2 Orgasm – Dusă cu cartea

  5. Pingback:Fifty Shades of Grey | E.L. James – Dusă cu cartea

  6. Pingback:Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: